Sælg din virksomhed på ni måneder

Screen Shot 2014-11-13 at 19.50.26 copyEr du iværksætter, ildsjæl eller bare nysgerrig på hvordan man skaber succes med sin virksomhed?
Her får du min version af hvordan vi bankede en succesfuld virksomhed op i løbet af ni måneder.

Movember Auction blev stiftet i oktober 2014, hvor drivkraften og motivationen bag projektet, var underlagt en fælles forståelse af en frygtelig sygdom, nemlig kræft, som vi sammen ville bekæmpe. Blot ni måneder efter etablering, i juni 2015, blev virksomheden opkøbt af Odendo, som huserer i fem lande.
Adskillige faktorer spillede ind i det forholdsvist korte forløb, men kernen til den massive succes, skyldes de 10 nedenstående punkter.

Vores 10 nøgler til succes:

  1. En skudsikker forretningsmodel
  2. Struktur og strategi i virksomheden
  3. Gennemsigtigt og enkelt produkt/ydelse
  4. Tydelige værdier
  5. Fokus
  6. Netværk
  7. Teamsammensætning
  8. Online marketing
  9. Presse
  10. Engagement, dedikation og hårdt arbejde

 

Det gik stærkt, men kom ikke bag på os!

Alfa og omega for en succesfuld virksomhed, er en gennemarbejdet og velovervejet forretningsmodel. I Movember Auction gjorde vi brug af Business Model Canvas, som skabte det forkromede overblik, og fokus på virksomhedens aktiviteter. Modellen synliggjorde den værdi vi skabte for alle involverede parter i Movember Auction. På den måde vi fik skabt den nødvendige struktur og strategi i virksomheden, som muliggjorde at fokusere på centrale og vækstfremmende opgaver, fremfor ressourcekrævende tidsrøvere.

I vores kalkulerede strategi var et gennemsigtigt, enkelt og værdiskabende produkt, kernen til succesen. Samtidig var værdierne i organisation tydelige; både på de indre og ydre linjer. Vi var ikke drevet af økonomien, men derimod en fælles ambition om at støtte op om en verdensomspændende last, som rammer 33,3%, mens de resterende 66,6% er pårørende heraf. Alle kunne nikke genkendende til det at have kræft tæt på livet, og derfor var dette ikke blot vores projekt, men folkets.

Vigtigheden i et netværk

Vores netværk havde en stor andel i successen, og uden det havde Movember Auction aldrig opnået sit fulde potentiale. I den indledende salgsproces var netværk startskuddet til en omfattende sneboldeffekt, som gjorde det let at have en ledende rolle i organisationen. Som følger af et engageret og velvalgt team på 12 mand, blev vi kontaktet fra nær og fjern, og dette bevidnede et stort netværk og et gennemsigtigt produkt, med den gode sag for øje.

Movember Auctions online aktiviteter var et anliggende for sig. Eksponeringen på de sociale medier overgik al forventning, og vores online aktiviteter var en uafbrudt og opadgående vækstkurve, lige ind til opkøb. Vi brugte enorme ressourcer på at skabe en anselig trafik online, med det formål skabe bevågenhed og en anerkendelse fra omverdenen.

Flere af vores ”ikke betalte” indlæg røg i pressen, og det kan man takke Sune Dalsgaard, Morten Würgler og Kristoffer Astono for, som bistod ansvaret indenfor kommunikation, markedsføring og logistik.

Interessen for vores virksomhed blev større og større i takt med omtalen på de sociale medier og ikke mindst i pressen. Både TV, radio og utallige avisartikler var med til at sætte Movember Auction på landkortet.

I foråret 2015 åbnede sig en dialog med flere virksomheder, der entrerede som potentielle opkøbere til vores organisation. I blandt dem var Odendo, som endte med at opkøbe virksomheden i juni 2015, efter længere forhandling. Heldigvis med den forventningsafstemning, at de ville drive virksomheden videre med samme ånd og værdisæt.

Hvad lærte jeg?

Hele processen har været utrolig lærerig, og ikke mindst givtig for mig som iværksætter. Vi har gennemgået en proces på ni måneder som de færreste kommer til at opleve. Vi er blevet rustet til nye udfordringer, og flere tidligere Movember Auction medlemmer er sprunget ud i nye iværksættereventyr. Medstifter Lasse Gross-Nielsen med Bewooden, og jeg selv med Startupkonsulenten.

Jeg må konstatere at engagement, dedikation og hårdt arbejde er en sund opskrift i processen om at nå sine mål. Dertil skal man huske at have et bagland der kan acceptere skiftende og lange arbejdstider. Opbakningen er essentiel for successen, da stressniveau og søvnmangel ikke er et ukendt ansigt, hvis man vil være den bedste i branchen. Når man tager valg som disse skal man huske på, at man i samme ombæring siger fra til nogle ting. Man kan ikke favne om det hele. Vigtigst af alt er at kunne se sig selv og sine medmennesker i øjnene.

Klik på link: Movember Auction solgt

 

 

[supsystic-social-sharing id=’1′]

Leave a Reply


Your email address will not be published. Required fields are marked *